Logo-VirtualFlow-v1.0-1

Wie zijn wij? Laten we onszelf even voorstellen

Wij zijn Ingrid Staal en Laura Jacob van VirtualFlow.

In januari 2017 hebben wij elkaar ontmoet tijdens een coachingtraject voor Virtual Assistants.
Meteen bij het eerste gesprek was er een onwijze klik; allebei waren we gek van techniek en marketing.

We werden gekoppeld als buddy en nadat we elkaar probeerden te helpen met elkaars business besloten we een maand later om onze krachten te bundelen.

Als VirtualFlow hebben we inmiddels al meer dan 200 onderneemsters mogen helpen met het creëren van een futureproof website en/of online academie.

VF-Brandshoot-8843
ingrid-profiel

Ingrid Staal

Als kind werd ik al heel blij van techniek. Het was thuis altijd vechten met mijn vader wie de nieuwe apparaten mocht uitpakken en installeren. 't Liefst zonder gebruiksaanwijzing :-).

Na het VWO begon ik met een studie Psychologie in Leiden. Niet echt technisch dus. En toen ik in 2008 met mijn man een bedrijf startte waarmee wij logeerweekenden organiseerden voor kinderen met autisme en ADHD lieten wij onze website daarvoor bouwen. Daar had ik al snel spijt van. We konden niets zelf aanpassen en voor elke wijziging kregen we direct een forse factuur. 

Toen ik 4 jaar later, naast ons logeerhuis, ook een webshop startte wist ik dus 1 ding zeker; die website zou ik zelf bouwen. Ik had gevoel voor dat soort dingen dus hoe moeilijk kon 't zijn? Daar kwam ik al snel van terug. In het systeem wat ik had gekozen werkte het grootste deel nog met code en daar had ik geen verstand van.... Maar de aanhouder wint en na een tijdje stond er een waanzinnige website waar ik zelf elk hoekje en gaatje van kende en alles zelf aan kon passen. Toen ik later WordPress probeerde kwam ik erachter dat ik het mezelf erg moeilijk had gemaakt. Maar ik had wel heel veel geleerd :-).

Al snel wisten meerdere mensen mij te vinden voor het bouwen van een website. En hoewel ik hier nooit mee begonnen was met het idee dat het mijn werk zou worden vond ik het wel echt ontzettend leuk om te doen! En het was veel beter te combineren met het jonge gezin dat wij inmiddels hadden dan het logeerhuis waarvoor wij hele weekenden van huis waren. In 2014 stopten wij daarom met ons eerste bedrijf en startte ik ook officieel met het bouwen van websites. De beste beslissing ooit!

laura-profiel

Laura Jacob

Vanaf jongs af aan was ik al geïnteresseerd in techniek. Je maakte mij als klein meisje echt niet blij met poppen of barbies, maar wel met computerspelletjes. En mee gaan naar mijn vaders werk met al die computers vond ik prachtig!

Na mijn VWO wist ik nog niet goed wat ik wilde gaan doen. En na een paar jaar Pabo besloot ik toch om mijn passie voor gamen en computers te volgen en ben ik Mediatechnologie gaan studeren. Hier ontwikkelden we allerlei media producten zoals websites, games en magazines. Van concept tot aan de marketing ervan.

Na een paar jaar in de ict-ondersteuning te hebben gewerkt (voornamelijk als applicatiebeheerder op een middelbare school, blijkbaar kon ik het onderwijs niet helemaal loslaten), miste ik toch iets en raakte ik gefrustreerd als de applicaties niet konden wat ik ervan verwachtte.

Om mezelf meer uit te dagen ben ik gestart als Virtual Assistant. Toen ontmoette ik Ingrid en haar ervaring met websites bouwen en mijn technische achtergrond was een ideale combinatie om klanten nog beter te ondersteunen.

Ik word het meest blij van het helpen van onze klanten en ze het vertrouwen geven dat het allemaal echt niet zo moeilijk is als het lijkt. Daarnaast word ik ook razendenthousiast van alle nieuwe mogelijkheden op technisch gebied!

In mijn vrije tijd maak ik graag muziek (piano en zingen) en besteed ik graag tijd met mijn man uit Zweden (ontmoet tijdens het gamen 😉 ) en onze 2 dochtertjes.

Wat onze klanten zeggen

jeanet-circle

"Ik ben onder de indruk van Ingrid's snelle denkvermogen, de kwaliteit van haar werk en haar doorzettingsvermogen.  Ingrid van VirtualFlow is een slimme, hardwerkende ondernemer die ook keuzes maakt in wat ze wel en niet met jou als ondernemer kan doen. Ik ben blij dat ik haar heb gevonden en ben nog blijer dat ik er een goed teamlid bij heb."

Jeanet Bathoorn
VrijheidsOndernemers
mabel-circle

"Laura is hartelijk, een snelle denker, een aanpakker en heeft duidelijk technische expertise in huis. Ze denkt mee en begrijpt goed wat we neer willen zetten. Ze ziet snel de gevolgen van beslissingen/ideeën en komt met opties hoe het anders zou kunnen."

Mabel Duchossoy
The New Business Women
lisette-r2-circle

"Laura en Ingrid zijn echt van onschatbare waarde geweest bij het bouwen van mijn website. Het is best lastig om een website te bouwen, zeker als het niet je werk is. Maar met Laura en Ingrid is het echt een feestje."

 

Lisette Grift
Effe resette met Lisette
marion-circle

"Alle complimenten voor Laura en Ingrid, want mens, wat kunnen die ondersteuning bieden! Het bijna onvoorwaardelijk klaarstaan van Ingrid en Laura in het programma is supergaaf. Ik ben daar nog zo van onder de indruk."

Marion van Waard
Zuiver Gezonder
joyce-circle

"Laura en Ingrid zijn er echt voor je. Ik had af en toe best wel eens een vraag en ze kwamen er altijd op terug en ze losten het altijd voor je op."

 

Joyce Lichteveld
Happy Buddha