VirtualFlow_FlowAcademies
https://virtualflow.nl/wp-content/uploads/2019/05/cropped-Logo-VirtualFlow-v1.0-1.png

Wat is er dan zo anders aan onze Academies?

Sinds de aankondiging van onze Flow Academies hebben wij al heel vaak de vraag gehad; ‘Maar wat is er dan zo anders aan jullie Academies?’. Hoog tijd dus om daar antwoord op te geven!

De afgelopen jaren hebben wij al voor veel Nederlandse onderneemsters een mooie Online Leeromgeving mogen bouwen. En natuurlijk bouwden wij er een aantal voor onszelf. Steeds beter leerden wij alle mogelijkheden kennen. Leerden wij wat wel werkte en wat niet. En vooral; leerden wij hoe wij eigenlijk vonden dat een Online Leeromgeving zou moeten werken!

Want veel te vaak passen wij onze manier van werken aan, aan wat er technisch mogelijk is. Terwijl wij eigenlijk zouden moeten kijken naar; hoe wil je werken? En daar een systeem omheen bouwen! Er komt gelukkig ook steeds meer software beschikbaar die deze manier van kijken en keuzes maken mogelijk maakt!

Wat bedoelen wij daarmee?

Als online ondernemer heb je te maken met een aantal systemen die allemaal hun eigen functie hebben;

  • Jouw CRM (e-mailsysteem, bijvoorbeeld Active Campaign) zorgt ervoor dat alle mails verzonden worden en dit is ook de plek waar je alle informatie van jouw klanten en leads op 1 plek overzichtelijk terug moet kunnen vinden (althans zo zien wij dit).
  • Jouw website of Leeromgeving is de plek waar je alle inhoud aan jouw klanten en publiek presenteert. Het liefst afgestemd op de gegevens die je al van ze hebt (in jouw CRM). Je wilt hen bijvoorbeeld niet lastig vallen met een pop-up voor een nieuwsbrief als ze daarvoor al lang ingeschreven zijn.
  • Jouw boekhoudprogramma zorgt er tot slot voor dat de facturen verstuurd kunnen worden en dat aan het einde van de maand de balans klopt.

Het is nu nog veel te vaak zo dat al deze systemen niet goed met elkaar verbonden zijn, waardoor jij als ondernemer nog veel te veel dingen handmatig moet uitvoeren. Zeker in het geval van een Online Leeromgeving zijn er veel gegevens die uitgewisseld moeten worden. Er wordt betaald voor een cursus. De klant moet automatisch een factuur krijgen. En natuurlijk ook automatisch toegang. En in jouw CRM moet duidelijk zijn dat deze klant dit product heeft gekocht, zodat je ook de mailtjes die daarover gaan geautomatiseerd kunt versturen. Bij de meeste Online Leeromgevingen gaat dit wel goed. En kan dit hele proces geautomatiseerd worden. Maar hier houdt het meestal ook wel gelijk mee op. En het werkt maar 1 kant op… Het is altijd de bestelling die alles in gang zet… En in de praktijk is dat lang niet altijd het geval… Waardoor je bij alle uitzonderingen alsnog heel veel handwerk hebt…

Hoe zou het dan moeten werken?

Wij vinden dat je in een CRM (in ons geval Active Campaign) altijd terug moet kunnen zien welke klant waar toegang toe heeft. Heeft de klant tag X, dan hebben ze dus toegang tot cursus X. Altijd. Wanneer een klant een bestelling plaatst moet deze tag dus automatisch worden geplaatst. Dat is de normale situatie.

Maar wil jij misschien een keer iemand handmatig toegang geven? Of wil iemand met een ander mailadres toegang tot de cursus? En voeg jij dus handmatig tag X toe aan een contactpersoon in jouw CRM? En heeft deze klant nog geen toegang? Dan moet op dat moment alles automatisch in gang worden gezet om die toegang te realiseren. Zo zou het moeten werken… En zo werkt het dus ook bij onze academies!

Het CRM is leidend. Alle informatie wordt altijd realtime twee kanten op uitgewisseld en jij weet als ondernemer zeker, dat wat in jouw CRM staat, ook exact overeenkomt met de situatie in jouw Academie. Altijd!

Maar wij gaan nog verder!

Dat is zoals wij vinden dat het zou moeten werken vanaf het moment dat iemand toegang krijgt tot de cursus. Vanaf welke route hij ook komt…. Maar voor die aankoop zit ook een heel belangrijk proces waar nog geen enkel systeem in Nederland rekening mee houdt!

Jouw cursus moet namelijk eerst nog verkocht worden. En ook daarvoor is een goede koppeling met jouw CRM nodig. Want klanten doorlopen verschillende fases voor ze bij je kopen. En voor iedere fase is andere content belangrijk. Daar moet je jouw website op aan kunnen passen. In Amerika heb je veel systemen die rekening houden met deze zgn. Funnels; Leadpages, ClickFunnels, Kajabi, Kartra. Allemaal voorbeelden van topsystemen voor Online Ondernemers! Wij zagen steeds meer bekende (online) ondernemers uitwijken naar deze platforms, omdat er in Nederland geen goed alternatief was. Geen alternatief voor ondernemers die echt alles uit de techniek én uit de online kansen willen halen. En geen alternatief waarmee echt alles te automatiseren is! En dat vonden wij zo zonde! Want al die Amerikaanse systemen zijn vaak geen goede oplossing voor de Nederlandse markt, alleen al door het ontbreken van iDeal betalingen. Om nog maar te zwijgen over koppelingen met Nederlandse Boekhoudpakketten. En dus…. maakten wij het ultieme platform zelf!

In onze Academies en E-commerce websites hebben wij dus niet alleen rekening gehouden met het volledig automatiseren van het hele proces maar ook met de nieuwste technieken op het gebied van het verkopen van online diensten!! Ben jij op zoek naar het beste systeem van Nederland voor jouw Online Leeromgeving of E-commerce site? Ben je benieuwd hoe deze eruit ziet? Hier vind je meer informatie en een link naar onze demo-omgeving.