VirtualFlow_OnlineKansen
https://virtualflow.nl/wp-content/uploads/2019/05/cropped-Logo-VirtualFlow-v1.0-1.png

Waarom dit hét moment is voor jouw Online Business

Zonder de academie was ik nu echt failliet geweest” vertelde een klant ons gisteren tijdens een Zoom over haar academie. Ze stapte in december 2019 bij ons in, vlak nadat ze haar baan in loondienst opzegde om vol voor haar eigen bedrijf te gaan. Haar aanbod bestond vooral uit offline workshops. Maar daar mocht een online aanbod bij! Om zo nog veel meer mensen te kunnen bereiken en op te kunnen schalen zonder dat dit haar meer tijd kostte. 

Op dat moment hadden we nog geen idee dat haar online programma een paar maanden later (voorlopig) haar enige aanbod zou zijn…. 

Inmiddels draait haar academie 1 jaar en volgen al 123 cursisten haar online programma’s! Zo gaaf om te zien wat er in een jaar kan gebeuren ♡
En hoe bijzonder dat dit online aanbod er nu dus zelfs voor gezorgd heeft dat haar bedrijf nog bestaat… 

Wereldwijd horen en zien we hetzelfde. Veel online ondernemers hebben, ondanks (of eigenlijk dankzij) de crisis zakelijk gezien hun beste jaar ooit gedraaid. En ja, natuurlijk is dat ook omdat mensen vorig jaar niet anders konden. Omdat er, noodgedwongen, veel meer tijd was om online te zijn, doordat veel andere dingen wegvielen. Meer mensen dan ooit pakten in 2020 een online cursus op. Zowel op werkgebied als privé. 

De allereerste online cursus die wij kochten was Tribe van Stu McLaren. Hij begeleidt mensen bij het succesvol runnen van een online membership. In zijn community gingen de resultaten door het dak. Mensen sloten zich massaal aan bij memberships over handwerken & andere hobbies. Om iets nieuws te leren én om toch die verbinding te vinden, ook al is het dan online. 

Heel veel mensen hebben ervaren dat er online veel meer kan dan ze dachten. En dat het soms ook echt voordelen heeft! Zo stond er begin januari een berichtje in de krant dat online kerkdiensten meer kijkers trokken dan er ooit bezoekers waren geweest. Mensen zien het gemak én de voordelen van online leren, werken & verbinden en zijn er inmiddels ook veel meer vertrouwd mee, waardoor de drempel lager is. En dit biedt zoveel kansen! 

De statistieken 

Hieronder hebben wij wat leuke statistieken voor je verzameld die duidelijk laten zien wat er het afgelopen jaar gebeurd is…

“How COVID-19 has pushed companies over the technology tipping point—and transformed business forever” – McKinsey

“E-commerce was already trending before 2020. COVID-19 was the catalyst for explosive growth.” – Visual Capitalist

“5 Big Picture Trends Being Accelerated by the Pandemic” – Visual Capitalist

En dit zijn alleen nog maar algemene online trends. Als jij al langer speelt met het idee om een online programma te maken, dan hebben we nog meer goed nieuws voor je. Want niet alleen is de hele wereld nu gewend om ‘Online te zijn’. Online leren blijkt ook gewoon heel veel voordelen te hebben! Zo schrijft het World Economic Forum in hun artikel The COVID-19 pandemic has changed education forever. This is how; “Research suggests that online learning has been shown to increase retention of information, and take less time, meaning the changes coronavirus have caused might be here to stay“.

Wat betekent dit voor jou?

Tot zover alle cijfertjes waarom wij (en dus niet alleen wij) ervan overtuigd zijn dat geen enkele ondernemer meer om ‘online’ heen kan. En nee, niet omdat je bedrijf anders failliet gaat. Of uit nood, omdat je nu niet anders kunt. Maar omdat de wereld veranderd is. En omdat dit hét moment is om je bedrijf daarop aan te passen. Door nu een online basis neer te zetten en je te verdiepen in alle mogelijkheden. Zodat je straks, als de storm weer is gaan liggen, klaar bent om mee te gaan op deze nieuwe golf.

En nee, het maakt ons oprecht niet uit of je dat samen met ons doet. Of gewoon zelf. Maar ga het DOEN. Ga online omarmen. Verdiep je erin. Want het biedt zoveel kansen én het is echt minder spannend of technisch dan je nu misschien denkt!

Wil je dit wel samen met ons doen? Dan helpen we je natuurlijk heel graag! Met een Flow Academie, zodat je alle techniek rondom de verkoop én beveiligde levering van jouw online programma in 1 keer goed geregeld hebt! Of met een complete Online Business Bundel, waarmee je in 1 keer alle how-to’s in huis haalt om nu écht online te gaan ondernemen! Wil je beide? Kijk dan eens bij het complete Online Business Flow programma. Daar zit écht alles in wat je nodig hebt.

Het Online Business Flow Programma heeft gelijk nog 1 heel groot voordeel; je komt direct in een fijne community van bewuste onderneemsters die allemaal bezig zijn om hun missie een online basis te geven. En waarin we met elkaar de energie en frequentie hoog houden. Omdat ook dat nu zó belangrijk is ♡