plugin review - automatiseren en personaliseren met wpfusion
https://virtualflow.nl/wp-content/uploads/2019/05/cropped-Logo-VirtualFlow-v1.0-1.png

Plugin Review – Automatiseren en personaliseren met WPFusion

Liever lezen?

Als klanten vragen of iets mogelijk is, dan is ons antwoord bijna altijd: “Ja dat kan!”. Een bepaalde mail sturen op basis van een actie op de website? Dat kan! Bepaalde content wel of niet tonen, afhankelijk van wat ik over de bezoeker weet? Dat kan! Mijn hele verkoop- en mailfunnel automatiseren. Dat kan!

En de tool die wij daarvoor gebruiken is WP Fusion. In deze video vertel ik wat WP Fusion is en wat het kan betekenen voor jouw WordPress website.

Mijn naam is Laura en ik ben de eigenaresse van VirtualFlow en het Flow Platform. Met het Flow Platform helpen wij onderneemsters aan hun eigen op WordPress gebaseerde online leeromgeving of e-commerce site. Wij verzorgen de techniek, en onze klanten kunnen zelf met behulp van ons instructievideo’s en support, hun eigen website vullen, aanpassen en beheren.

Over de jaren heen hebben wij een mooi groepje aan plugins verzameld om zo de omgevingen van onze klanten zo goed mogelijk te laten draaien. Denk daarbij aan een goede pagebuilder, alles voor wat betreft de shop en leeromgeving, maar ook plugins voor beveiliging, AVG en SEO.

Eén van de plugins waar ik persoonlijk het meest fan van ben is WP Fusion. WP Fusion, in combinatie met een goed e-mailmarketing systeem, maakt het mogelijk om al je online processen te automatiseren. Dat werkt twee kanten op. Acties die een gebruiker doet binnen je WordPress omgeving kunnen worden gecommuniceert naar het e-mailsysteem (zodat je dat kunt gebruiken in je automations) en alles wat bekend is over de gebruiker in het e-mailsysteem kan weer invloed hebben wat de gebruiker kan zien in jouw WordPress website.

WPFusion is ontwikkeld door het bedrijf Very Good Plugins en als het gaat om WPFusion doet dat bedrijf zijn naam ook eer aan. De maker Jack Arturo en de rest van zijn team zijn heel betrokken en responsief en de plugin wordt continue verbeterd.

Met WPFusion kan je WordPress en de meest bekende en populaire WordPress plugins koppelen aan jouw CRM of e-mailmarketingsysteem. 

Op hun website kan je zien welke plugins allemaal werken met WP Fusion en met welke CRM en e-mailsystemen je kan koppelen. Veel van de plugins waar wij mee werken, kunnen worden gebruikt met WP Fusion, zoals WooCommerce, Learndash en BeaverBuilder.

WP Fusion is geen goedkope plugin, Op dit moment betaal je $247,- per jaar. Maar het is het geld dubbel en dwars waard.

In de video hierboven laat ik een korte demonstratie zien wat je zoal kunt instellen in WPFusion.

Je leest het al, wij zijn echt ontzettend fan van WP Fusion. Het zorgt voor ontzettend veel mogelijkheden in het automatiseren en personaliseren van alle funnels.
Het enige nadeel wat ik kan benoemen is dat je natuurlijk wel te maken hebt in een connectie tussen twee systemen, en er kan wel eens een hiccup zijn in de verbinding. Gelukkig biedt WPFusion uitgebreide logs waar je kunt zien of er iets is misgegaan.

De Support van WPFusion is ook ontzettend goed. Ze reageren snel en inhoudelijk wanneer je contact met ze opneemt. Ook is er een Facebook groep waar de makers zelf ook actief zijn. Ook feature requests worden snel opgepakt! Om even een voorbeeld te noemen: Je kunt het wachtwoordveld zelfs koppelen met een veld in jouw mailsysteem. Dit is echter niet echt veilig, want ook als iemand zijn of haar wachtwoord wijzigt, wijzigt dat mee in jouw mailsysteem. Jij hebt dan dus hun persoonlijke wachtwoorden ongecodeerd in jouw mailsysteem staan.
Wat wij graag wilden was dat alleen het automatisch gegenereerde wachtwoord werd weggeschreven naar ActiveCampaign, zodat we die in een mail naar de klant konden sturen. Zodra de gebruiker het wachtwoord wijzigt, moet dat veld niet mee veranderen. Wij hoeven slechts eenmalig dat wachtwoord te sturen. Toen wij vroegen of dat mogelijk was, werd dat meteen in de volgende versie geïmplementeerd.

Kortom, dit is dus zeker een aanrader voor elke WordPress website, zeker voor Online Academies en E-commerce sites.

Wil je ook aan de slag met WP Fusion, dan vind je hier een link naar hun website. Het is een affiliatelink, dus als je WP Fusion bestelt via deze link, dan kost het jou niets extra’s, maar krijgen wij een kleine vergoeding. Als dank daarvoor krijg je van ons een uitgebreidere, Nederlandstalige tutorial over WPFusion. Stuur daarvoor een mailtje

En heb je een Flow Academie of E-commerce site via het Flow Platform? Dan heb je ook automatisch WP Fusion!

Vond je deze review en video interessant, geef dan even een like op de video in YouTube en abonneer je op ons kanaal zodat je ook onze volgende video’s niet mist.
En heb je vragen of wil je jouw ervaringen delen over WP Fusion zet ze dan in de reacties!