VIrtualFlow_Pilot
https://virtualflow.nl/wp-content/uploads/2019/05/cropped-Logo-VirtualFlow-v1.0-1.png

Over hoe een pilot onze hele cursus veranderde…

Toen wij in oktober startten met de pilot voor onze Flow Academies was dat vooral om te kijken of de videolessen die wij wilden opnemen aansloten bij de vragen van onze klanten. En natuurlijk of onze ideeën over dé ultieme Online Academie überhaupt klopten bij de wensen van onze klanten. 

Natuurlijk hadden wij nagedacht over de klanten waar dit aanbod perfect bij zou aansluiten. Klanten die wij in het verleden al vaker hadden geholpen;

  • Ondernemers die al een Online Academie hadden, maar die graag een ‘level up’ wilden m.b.t. automatiseren en alle nieuwe mogelijkheden op het gebied van de Online Marketing. 
  • En ondernemers die alle kansen zien van een Online Leeromgeving en daar graag mee wilden starten. Maar in Nederland geen omgeving konden vinden die aan al hun wensen voldeed. 

Wat miste er in Nederland?

Het aanbod in Nederland miste, zoals wij in ons vorige blog al schreven, sowieso al die leuke ingebouwde Marketing kansen zoals je ziet bij bijvoorbeeld ClickFunnels en Leadpages. En er waren (veel te) weinig mogelijkheden om alles te automatiseren en professioneel op te zetten zoals bij Kajabi en Kartra… 

Maar ja, al die mooie geautomatiseerde systemen zijn Amerikaans. En dat heeft 1 groot nadeel; ze werken daar niet met iDeal… Tot zover het automatiseren. Want koppel zo’n Amerikaans systeem maar eens aan jouw boekhouding en iDeal betalingen… 

Wij vonden het dus hoog tijd dat er in Nederland een systeem op de markt kwam dat én al die leuke ingebouwde Marketing kansen bevat én volledig geautomatiseerd en professioneel toegang biedt tot de cursussen… 

De eerste Pilot

So far so good. De eerste Pilot-klant bevestigde precies onze verwachtingen en ideeën. Wij leverden de Law of Attraction Academy op aan Kim Munnecom. Zij was al een tijd op zoek naar een goede Online Leeromgeving en was inderdaad tot de conclusie gekomen dat wat ze allemaal graag in het systeem terug wilde zien in Nederland tot nu toe niet te krijgen was. En haar reactie na de oplevering was zo tof en voor ons zo’n mooie bevestiging! 

Een andere belangrijke vraag die wij wilden beantwoorden met deze pilot was of het systeem inderdaad zo makkelijk was om mee te werken. Wij vinden het heel belangrijk dat klanten zelf goed de weg weten en alles zelf kunnen regelen. En ook dat ging prima! Na een korte instructie nam Kim’s businessmanager Gemma alles binnen no-time van ons over. Na het opnemen van deze instructies zouden wij zeker in november live kunnen met dit aanbod! Woohoo! 

Maar toen…

En toen gingen we door naar de volgende Pilot-klanten… En werden al snel al onze van te voren bedachte doelgroepen en op te nemen lessen volledig onderuit gehaald… 

Want er bleken ook nog hele andere doelgroepen te wachten op dit aanbod ♡

We zijn inmiddels aan de slag voor een groot bedrijf dat hun eigen werknemers op wil leiden met deze Online Leeromgeving. En voor een ontzettend gaaf project van een ondernemer die op scholen programmeerlessen geeft. Zij gaat ons systeem zowel voor leerlingen als leerkrachten inzetten…. 

Dit hadden we nooit verwacht! Maar is zo ontzettend gaaf! Want ook dat kan allemaal. Het vereist alleen een iets andere opzet vanaf de start. En dus een andere opbouw van ons programma… Lang leve het doen van een Pilot! 

En toen kwamen de vragen… En die gingen helemaal nog niet over het werken met ons systeem. Niet over hoe je de lessen nou precies kunt vullen. En hoe je zorgt voor een goede opbouw. 

De vragen begonnen nog ver daarvoor… Hoe neem je eigenlijk instructievideo’s op van je beeldscherm? En hoe van jezelf? Welke tool gebruik je voor Facebook Lives in de bijbehorende groepen? Hoe maak je een mock-up van een E-book? En hoe maak je die invulbaar? Waar laat je de video’s? En hoe zorg je dat ze passen bij de huisstijl van je academie?

Allemaal vragen die wij zo kunnen beantwoorden, maar waarvan wij niet van plan waren om lessen op te nemen.Toch kwamen ze in bijna in elk gesprek naar voren…

En dus… Gaat ons uiteindelijke aanbod er dankzij deze Pilot echt anders uitzien dan wij van tevoren hadden bedacht! En hebben we ook gelijk 1 belangrijk advies voor iedereen die ook een Online Programma ontwikkelt, of dat nou met of zonder ons systeem is; Doe ALTIJD een pilot! Alleen op die manier kun  je jouw aanbod echt afstemmen op de mensen die je wilt helpen! 

Wat heeft deze Pilot dan allemaal veranderd?

Het intakegesprek dat wij eigenlijk alleen wilden doen bij onze Pilot klanten wordt vanaf nu standaard voor iedereen die bij ons een academie bouwt! Als wij van deze pilot 1 ding hebben geleerd dan is het wel dat geen situatie hetzelfde is. En dat een academie dus altijd een stukje maatwerk nodig heeft. Wij weten precies wat er allemaal mogelijk is, en vinden het belangrijk om in het beginstadium met onze klanten mee te denken zodat zij het maximale uit ons systeem halen. Door altijd te starten met een intakegesprek weten we zeker dat wij de basis voor hen klaar kunnen zetten die het beste past bij hun situatie. Zo belangrijk!

De tweede grote verandering is het toevoegen van een complete extra cursus aan onze eigen Online Leeromgeving. Wij waren van plan alleen lessen op te nemen over het inrichten van de omgeving. Over alle koppelingen. En over alle vragen die je tegen kunt komen als jouw Leeromgeving eenmaal online staat. Maar er bleek dus nog een hele extra groep vragen te zijn; ‘Hoe zorg ik eigenlijk voor al die content die in de omgeving moet komen te staan?’. Dus zijn wij op dit moment bezig met het maken van een hele extra cursus voor iedereen die bij ons een Leeromgeving bouwt. Een cursus die antwoord geeft op vragen als;  Hoe neem ik mijn video’s op? Hoe maak ik daar audio’s van? Hoe maak ik een mock-up van een E-book? Hoe verklein ik een PDF. Kortom; alles wat ook komt kijken bij het maken van een Online Leeromgeving!

In de eerste week van maart 2020 lanceren wij ons platform officieel. En natuurlijk doen wij dit feestelijk. Mét cadeautjes en een tof openingsaanbod! Wil je dit niet missen? Laat dan alvast jouw mailadres achter onder dit blog en we houden je op hoogte!