VirtualFlow2020
https://virtualflow.nl/wp-content/uploads/2019/05/cropped-Logo-VirtualFlow-v1.0-1.png

2020, het jaar dat onze Lockdown al in januari begon…

We begonnen 2020 met onze eigen (zelfgekozen) lockdown in januari en februari (tja, als je alles van tevoren weet ツ). Een lockdown waarin we er bewust voor kozen even geen nieuwe klanten aan te nemen om, na een mega groei in 2019, onze systemen daarop aan te passen. We richtten een officieel ticketsysteem in voor alle supportaanvragen en besloten nog meer processen te automatiseren zodat we nog even door konden groeien zonder extra hulp aan te hoeven nemen.

In maart waren we helemaal klaar voor een feestelijke lancering van ons Flow Platform. En toen… Tja, dat hoeven we niet meer uit te leggen. Een feestje voelde toen niet goed, dus cancelden we de lancering, zoals we in dit blog al schreven. En eigenlijk zijn we de rest van het jaar heel stil gebleven. Tussen de nieuwjaarspost van 2020 en die van 2021 schreven wij in totaal 33 berichten. Nog geen 3 per maand, niet echt veel voor een online ondernemer ツ.

En toch was het financieel ons beste jaar tot nu toe. Wisten de leukste klanten ons via-via gewoon te vinden. En maakten tientallen onderneemsters met ons hun online academie.

Had het zakelijk een beter jaar kunnen zijn als we wél zichtbaar waren geweest? Ja natuurlijk! Wat wij bieden is precies wat je nu nodig hebt om, ondanks alle maatregelen, tóch gewoon te kunnen ondernemen. Om jouw klanten tóch te kunnen helpen. Als wij dat meer naar buiten hadden gebracht dan….

Maar het is precies gelopen zoals het moest lopen. Door alleen de klanten te helpen die ‘via de achterdeur’ binnenkwamen konden wij er zijn voor onze kids die thuis waren en liep alles gewoon door. Die flexibiliteit gunnen wij iedere onderneemster! Er kan online echt zoveel meer dan je denkt! En als de systemen eenmaal ingericht zijn is het echt mogelijk om én een goedlopend bedrijf te runnen én er te zijn voor iedereen thuis. Zelfs als ze allemaal thuis zijn ツ.

Dit inzicht is wat ons betreft 1 van de cadeaus van 2020. Heel veel mensen zijn er achter gekomen dat er online veel meer kan dat ze ooit hadden verwacht. En dat het een enorme vrijheid, flexibiliteit én zekerheid geeft als je alle online mogelijkheden gaat omarmen.

Een ander cadeau dat 2020 ons (en onze klanten!) bracht is een hele fijne samenwerking. Want ja, online academies zijn onze core business. Maar om een online programma te verkopen en de leukste klanten te vinden die bij jou passen komt nog veel meer kijken. En dan heb je aan techniek alleen niet genoeg.

Daarom zijn wij afgelopen jaar, samen met Femke Hertog, FlowBootcamps gestart. Een Flow Bootcamp is een korte training waarin strategie én techniek samenkomen. En waarin je dus niet alleen leert WAT je moet doen, maar ook HOE je het moet doen. Een stap die in veel te veel trainingen ontbreekt!

In juli namen wij de Bootcamp over Weggevers op. En in oktober die over het maken van een Salespage. Supertof om te doen én nog fijner om te horen dat klanten zo blij zijn dat ze dankzij de bootcamps écht resultaten hebben gehaald in een korte tijd! Dát is precies wat we wilden bereiken.

Later dit jaar nemen we nog twee hele toffe bootcamps op, maar daarover later meer! Want de komende tijd ligt onze focus op een groter programma. Geen Bootcamp. Wel een samenwerking met Femke. En dus ook een programma waarin techniek en strategie samenkomen.

Deze week zijn we gestart met de Kick-Off! En nee, daar heb je inderdaad nog niets over gehoord ツ. Toen wij dit programma vorig jaar bedachten en 27 klanten persoonlijk uitnodigden voor de #creatieronde zeiden er 20 gelijk ja! ♡ En dus zaten we al gelijk ‘vol’ en hebben we er online helemaal niets over gepost. Tot vandaag…

Waar we het over hebben? Het Online Business Flow programma. Een nieuw programma waarin we een kleine groep intensief begeleiden bij het maken van hun online programma. Bij de strategie én bij de techniek. En uiteraard inclusief een complete Flow Academie! Na de start met de eerste 20 hebben we nu 10 nieuwe plekjes. En ook deze verkopen we gewoon via de achterdeur ツ. Speel jij al een tijd met het idee om een online programma maken? Of is jouw huidige programma technisch en strategisch aan een upgrade toe? En wil jij deze bijzondere tijd benutten om dat nu eindelijk écht te gaan doen? Dan kun je via deze pagina direct meer informatie aanvragen. We helpen je graag met het creëren van jouw online programma!