Handrem_Blog
https://virtualflow.nl/wp-content/uploads/2019/05/cropped-Logo-VirtualFlow-v1.0-1.png

Ondernemen met de Handrem erop…

Deze week was het alweer 1 juli…

Het begin van een nieuw half jaar en voor ons gevoel misschien eigenlijk wel gewoon het échte nieuwe begin van 2020!

Voor ons voelde 2020 een beetje als ondernemen met de handrem erop… Wij waren hier (en eigenlijk overal ツ) heel stil. Geen blogs, geen mails, geen posts, geen promotie of openbaar aanbod. De eerste twee maanden van het jaar hadden wij eind 2019 al gepland als ‘maanden voor onszelf’ waarin we geen opdrachten voor klanten aan zouden nemen. Maanden waarin wij, na een mega groei in 2019, onze systemen daarop aan wilden passen. Meer automatiseren. Strakkere WorkFlows. Alles klaarstomen voor verdere groei. Wisten wij toen veel dat we daar beter maart en april voor hadden kunnen kiezen omdat we dan aaaaalle tijd zouden hebben ツ.

Maar het loopt altijd zoals het moet lopen. En ook nu klopte het precies…

Want net toen wij helemaal klaar waren voor een grote, al aangekondigde, lancering van Flow Academies ging Nederland in Lockdown. En voelde het natuurlijk niet goed om op dat moment een grote feestelijke opening te houden. Wij schreven daar toen dit blog over, over de keuze of we überhaupt de deuren wel moesten openen in deze situatie. Alles in ons zei toen al dat we dat wél moesten doen. Geen feest, maar wel open! En daar zijn we nu zo blij om. Want anders hadden we een aantal nieuwe klanten niet kunnen helpen om hun business en mooie missies online voort te zetten. Daarover in een later blog meer…

Maar natuurlijk was het wel even schakelen. Opeens alle kids altijd thuis. Huiswerk. Maar ook een bedrijf dat gewoon doorliep. Regelmatig voelde het als ‘veel te veel ballen om in de lucht te houden’, maar tegelijk ook als een rust waarin dingen op z’n plek vielen. Dat lijkt tegenstrijdig, maar zo voelde het wel. Herken je dit? Even gedwongen worden om te stoppen met rennen (anders doen we het toch niet ツ) maakte ook heel veel duidelijk.

We veranderden onze geplande offline workshop naar meerdere online workshops en leerden zo precies waar onze deelnemers tegenaan liepen bij het inrichten van hun eigen academie. Welke vragen ze hadden en wat er nog duidelijker mocht in onze lessen.

Ook besloten we een aantal klanten weer eens zelf te helpen (in plaats van de opdrachten te verdelen onder de VA’s uit onze opleiding zoals we dat normaal doen). Het opnemen van video’s in een huis vol kinderen is best een uitdaging, maar een academie bouwen aan de keukentafel tussen het kinderhuiswerk had ook wel iets heel gezelligs! Zo fijn dat wij dan gewoon de keuze kunnen maken om onze dagen en werkzaamheden anders in te richten.

En ook van dat weer zelf bouwen leerden wij heel veel. Wij ontwikkelden vragenlijsten en checklists om alle informatie uit te kunnen vragen en op een rij te krijgen. Ook weer heel waardevol voor de VA’s uit onze opleiding én voor klanten die hun eigen academie bouwen! Want ook als je een academie zelf inricht kan het heel fijn zijn om eerst even met een kopje koffie en een offline checklist alles voor jezelf op een rijtje te zetten!

Al met al hebben wij de afgelopen maanden dus heel hard gebouwd aan de processen en achterkant van ons bedrijf… Heel waardevol en belangrijk, maar ooh wat zijn we die handrem nu zat! Het voelde dan ook een beetje dubbel dat de zomervakantie alweer bijna voor de deur staat. Aan de ene kant heel lekker. Aan de andere kant kunnen wij niet wachten om nu echt te gaan promoten!

En toen dachten wij opeens aan onze zomer van vorig jaar… Het kan allebei!! Vakantie vieren én tegelijk echt bouwen aan de promotie van ons bedrijf! Hoe wij dat vorig jaar deden? Dat vertellen we je in dit blog! Misschien is dit ook wel iets voor jou!