VirtualFlow_Flowopleiding
https://virtualflow.nl/wp-content/uploads/2019/05/cropped-Logo-VirtualFlow-v1.0-1.png

Kan ik ook als VA Flow Academies bouwen?

Wij hebben de afgelopen weken van verschillende VA’’s de vraag gehad of ze Flow Academies ook voor hun klanten kunnen bouwen. En ja! Dat kan zeker! Daar hebben we zelfs een hele aparte opleiding voor! 

Normaal openen wij de deuren van deze opleiding maar 1 keer per jaar. Maar na de verschillende aanvragen en de toenemende vraag in de markt hebben wij besloten om de deuren nog 1 keer extra te openen!  En ook nog eens om dat te doen voor hetzelfde bedrag dat eerder dit jaar gold (ook al is de opleiding al verder uitgebreid en zijn wij al volop bezig met de uitbreiding van volgend jaar)! De Flow Opleiding voor technische VA’s is dan ook 1 van onze Eindejaarsdeals!

Vorige week hebben wij al een super leuk gesprek gehad met 2 VA’s die net zo blij worden van techniek als wij en die hun klanten ook echt verder willen hebben met online ondernemen. Aan hen vertelden wij al over de uitbreiding van volgend jaar. Een uitbreiding die super mooi aansluit op alle mogelijkheden van de techniek die wij gebruiken. En op onze missie om ondernemers echt verder te helpen met online ondernemen. Nieuwsgierig wat dat is? En of dat ook iets is voor jou en jouw klanten? Lees dan snel verder!

Vraag naar technische VA’s

Al in het eerste half jaar na onze start als VirtualFlow mochten wij werken voor ondernemers als Yvette Tick en Jeanet Bathoorn. Inmiddels is dat rijtje behoorlijk uitgebreid met nog veel meer grote en bekende namen uit de online ondernemers wereld. In het begin waren wij daar enorm verbaasd over. Wilden deze mensen echt dat wij hen zouden helpen?? Wij kwamen toch pas net kijken? 

Al snel kwamen we erachter dat er maar weinig VA’s zijn die gespecialiseerd zijn in de combinatie van techniek & marketing. Die alle ontwikkelingen in de gaten houden.  En die het leuk vinden om hun weekenden door te brengen met video’s van allerlei Amerikaanse marketing guru’s. 

Doordat wij al zo snel mochten werken voor de ‘grote namen’ kregen we veel meer aanvragen dan we aankonden. Het werd dus al snel tijd om meer VA’s op te gaan leiden en onze kennis door te geven! En zo ontstond in 2017 de Flow Opleiding voor Technische VA’s. En als we alle voorspellingen mogen geloven zal de groei en vraag in ons vakgebied alleen nog maar meer toenemen!

Ontwikkelingen in de Markt

Steeds meer ondernemers zien namelijk de kracht van ‘Online Ondernemen’. Van het inzetten van Funnels. En van het aanbieden van digitale producten en diensten zoals online cursussen. Analisten voorspellen dat de markt van het online leren enorm zal (blijven) groeien. Een verdriedubbeling tussen 2015 ($ 107 miljard) en 2025 ($ 325 miljard) (Forbes, 2018)

Ook onderzoek van Global Market Insights, Inc. (2019) bevestigt deze groei. Uit hun onderzoek blijkt dat de teller in 2018 al op $ 190 miljard stond, en zij verwachten een groei naar ruim $ 300 miljard in 2025.  De komende 6 jaar liggen hier dus nog zoveel kansen. Met name voor VA’s! Veel ondernemers die graag ‘meer online willen ondernemen’ of online trainingen willen ontwikkelen hebben namelijk geen idee hoe ze dit dan aan moeten pakken of waar ze überhaupt moeten beginnen. Een mega kans voor jou als VA als je je hierin specialiseert! 

Uitbreiding van de opleiding

Maar Online ondernemen stopt niet na het maken van een Online Training. Dan begint het eigenlijk pas. Deze training moet namelijk ook verkocht gaan worden. Wij kiezen er dan ook heel bewust voor om de nieuwste marketingtechnieken te integreren in onze leeromgevingen. Wat wij daar mee bedoelen lees je in dit blog. 

Maar voor het maken en inrichten van Funnels heb je niet alleen de techniek nodig. Ook kennis. En niet te vergeten; tijd! Want het goed inrichten van een Funnel is enorm tijdrovend. Iets dat de meeste ondernemers die dit serieus in willen zetten niet hebben. En ook hier liggen dus enorme kansen voor jou als VA!

Want hoe tof is het, als jij jouw klant niet alleen kunt begeleiden met het maken / bouwen van een leeromgeving, maar ook bij het inrichten van de salesfunnel met alles erop en eraan. Dan ben je echt van mega waarde voor iedere online ondernemer! 

In onze Flow Opleiding leerde je al om te werken met alle technieken die nodig zijn. Om websites te maken die volledig zijn voorbereid op het inzetten van Funnels. Waarmee klanten alles uit het online ondernemen kunnen halen. Ook het maken en inzetten van Online Leeromgevingen is al onderdeel van de opleiding. Allemaal alleen al super waardevol en heel belangrijk om je in deze groeiende markt te verdiepen (mits je dat leuk vindt natuurlijk!).

Maar volgend jaar komt hier nog iets heel tofs bij! Namelijk de software om een complete Funnel te bouwen en te Analyseren voor jouw klanten!

FlowFunnels

Iedere VA die bij ons in de Flow Opleiding zit mag vanaf volgend jaar gebruik maken van een pakket dat wij zelf al enige tijd voor onszelf en onze klanten gebruiken. Met FlowFunnels kun je niet alleen een mooi overzicht maken van een complete Funnel (onmisbaar bij grotere projecten), je kunt ook precies zien hoe potentiële klanten deze Funnel doorlopen. 

Dus; als mensen binnenkomen via Facebook Advertentie X, welk pad doorlopen ze dan? En hoeveel % van hen koopt uiteindelijk het product? Vaak wordt bij Facebook advertenties alleen gekeken naar de CPC of CPL. Een advertentie presteert goed als de kosten per Lead zo laag mogelijk zijn. Maar er was nooit een manier om te kijken hoeveel % van deze leads uiteindelijk het product koopt. Misschien blijkt dat bij een advertentie met een andere tekst wel veel meer de juiste doelgroep wordt aangetrokken. Waardoor de CPL misschien hoger ligt, maar het uiteindelijke % verkopen aan deze groep ook. En daar gaat het uiteindelijk om! 

Dit was altijd heel moeilijk (of eigenlijk niet) terug te zien. Met onze software kan dit met 1 klik! Daarmee kun je dus alles monitoren en jouw klant goed adviseren. Welke mails presteren goed? Waar haken mensen af? Deze kennis is onmisbaar als je de Funnel van jouw klant wilt verbeteren! En ja, ook dit is enorm tijdrovend, maar juist daarom besteden de meeste ondernemers dit liever uit! Er is nog (bijna) geen enkele Virtual Assistent in Nederland die dit op dit niveau inzet. Maar ook hier zal steeds meer vraag naar komen! 

Wij verwachten de cursus voor het gebruik van deze software voor de zomer van 2020 toe te voegen aan de opleiding. En daarmee dus ook het exclusieve recht om van deze software gebruik te mogen maken!!