De magie van gamification: van Zweeds leren tot zakelijk succes. cover
https://virtualflow.nl/wp-content/uploads/2019/05/cropped-Logo-VirtualFlow-v1.0-1.png

De magie van gamification: van Zweeds leren tot zakelijk succes.

Deze zomer waren we weer in Zweden. Omdat mijn man daar vandaan komt is het elk jaar vaste prik. In het verleden heb ik wel eens een cursusje Zweeds gedaan bij de Volksuniversiteit, maar ik heb die nooit afgemaakt. Toch merk ik dat elk jaar mijn Zweeds iets beter wordt en ik steeds meer begrijp.

Toch vond ik het hoog tijd om mijn Zweedse skills extra aan te scherpen, dus downloadde ik na jaren weer eens de app Duolingo. Een app waarmee je speelsgewijs allerlei talen kunt leren. Elke dag zat ik samen met mijn schoonmoeder, die Nederlands wilde leren, oefeningetjes te maken.

Toen we later naar Frankrijk gingen, herinnerde ik me hoe ik altijd worstelde met de mannelijke en vrouwelijke woorden. 😅 Dus ja, ik begon ook met Frans. En om het nog spannender te maken, begon ik onlangs met een cursus Arabisch, want raad eens? We gaan in februari naar Abu Dhabi voor onze huwelijksreis! 🌴

Duolingo is echt het ultieme voorbeeld van gamified leren, ofwel Gamification. Om een taal te leren moet je continue herhalen en meters maken en Duolingo maakt dit onwijs aantrekkelijk. Dat doen ze onder andere door leuke illustraties en animaties, een duidelijke routing, doelen die je kan behalen, punten die je kan sparen en samenwerkingen die je kan aangaan met bekenden.

Het maakt mij echt supergemotiveerd om elke dag even de app op te starten om mijn ‘dagelijkse missies’ te voltooien en mijn ‘streak’ niet te doorbreken. 🦉

Ook voor je online onderneming kan je Gamification toepassen om de betrokkenheid van klanten te verhogen, hun loyaliteit te versterken en zelfs nieuwe klanten aan te trekken. Of je nu een loyaliteitsprogramma wilt opzetten, gebruikers wilt aanmoedigen om bepaalde taken te voltooien, of gewoon wilt dat ze terugkeren naar je website of app, gamification kan een krachtig hulpmiddel zijn.

Binnen mijn VirtualFlow Community maak ik ook gebruik van Gamification. De leden verdienen bijvoorbeeld Flow munten als ze lessen voltooien of als ze posten en reageren in de community. Flow Munten kunnen weer worden ingezet als korting bij live samenwerkdagen of 1-op-1 Zoomcalls. Superleuk! 😃🪙

Laat me gerust weten als je hier meer over wilt weten? Als game-nerd vertel ik je er graag meer over! 😄🤓

Of wil je het meteen zelf ervaren? Overweeg dan om lid te worden van de VirtualFlow Community! Je leert dan om al dit soort leuke technieken toe te passen binnen je eigen onderneming.

Till nästa gång!