Een mooie omslagfoto voor jouw facebookpagina op desktop én mobiel?

arrow

Meer dan de helft van de mensen bekijkt Facebook vanaf een mobiele telefoon. Toch wordt daar in veel ideale-afmetingen-voor-afbeeldingen-op-Facebook-overzichten geen rekening mee gehouden.

Ook als je in Canva een header maakt voor jouw Facebookpagina krijgt deze standaard de afmetingen mee die zijn afgestemd voor het gebruik op een PC…. En wat gebeurt er dan op mobiel? Juist! Je bent een heel stuk van jouw afbeelding kwijt! Soms is dat geen ramp, maar zeker wanneer je tekst op jouw header gebruikt, wil je niet dat deze er voor de helft af valt!

Hoe zit dat nou? We hebben hieronder even in een afbeelding weergegeven welke afmetingen er eigenlijk gebruikt worden op Facebook;

De afmetingen van jouw omslagfoto op PC en mobiel

De afmetingen van de omslagfoto op een PC zijn dus 820 x 312 pixels. Maar wij raden aan deze niet te gebruiken. Hoe weet je dan wel zeker dat jouw omslagfoto er goed uitziet op PC én mobiel? Met onderstaande tips lukt dat zeker!

Stappenplan voor een mooie omslagfoto op PC én mobiel:

  • Ga uit van de maten die op mobiel gebruikt worden en neem deze (i.v.m. een goede resolutie) voor de zekerheid iets ruimer (in dezelfde verhoudingen). Wij gebruiken hiervoor 1200 x 675 pixels.
  • Houd bij de opmaak van jouw omslagfoto altijd rekening met de twee balken boven- en onderin die op een PC niet zichtbaar zijn. Hier zet je dus geen tekst / logo of andere belangrijke informatie (Omdat je op een PC zelf kunt schuiven met de foto kun je de ruimte die je niet ziet ook in zijn geheel onderin, of in zijn geheel bovenin zetten).
  • Plaats jouw omslagfoto altijd vanaf een PC. Op mobiel heb je namelijk geen invloed op croppen / plaatsen van jouw omslag. Je kunt hem zelf zo schuiven dat de belangrijke informatie ook op een PC zichtbaar is.
  • Op mobiel zal altijd de gehele afbeelding getoond worden.

That’s it! Op deze manier weet je zeker dat jouw omslagfoto er altijd goed uitziet! Of jouw klanten jouw pagina nou met hun mobiel of op een PC bezoeken!

Posted in

Een reactie plaatsen